Bruger:Morten Blaabjerg

Fra NotatWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Velkommen til min brugerside!

Morten B.jpg

Mit navn er Morten Blaabjerg, og jeg er administrator af NotatWiki. På denne side finder du links til sider om nogle af mine interesse- og aktivitetsområder.

Det anvender jeg NotatWiki til

Jeg anvender NotatWiki til bl.a. flg. :

Undervisningsmaterialer

Jeg anvender regelmæssigt wikien til at sakse, remixe og selv udarbejde notater om mediefaglige og historiske nøglebegreber som jeg har behov for at anskueliggøre i min undervisning i gymnasiet og på hf, eksempelvis om dokumenttyper i filmproduktion og metode i historie.

Digitale medier

Jeg har siden Crewscut.com-tiden anvendt wikien til at afdække sammenhænge indenfor alt hvad der sker med internettet og især dets sociale muligheder : fildelingsteknologier, wikier og de konflikter der knytter sig til det nye medielandskab, eksempelvis hele striden om ophavsret. Jeg har stadig en stor interesse i at udforske hele dette felt, bl.a. idet jeg (i min alt for sparsomme fritid) arbejder på en bog om kopifejdens historie.

Specialenoter

Jeg lagde i foråret 2007 sidste hånd på mit speciale om Maxim maskingeværets logistik i det koloniale Afrika, og det er blevet til et usædvanligt stykke historie om mødet imellem industriel teknologi og den ny imperialisme. NotatWiki rummer en del sider om kolonialhistoriske nøglebegreber, teknologier, litteratur og om historiske personer der i eet eller andet omfang relaterer til dette arbejde. Specialet er nu i sin færdige form lagt op under titlen Uhyret der sagde puh! puh!, i både Open Office- og PDF-formater.

Min kultur

Information om egne og beslægtede kulturelle udtryk og projekter, og om de folk og de projekter, som de står i forbindelse med, hvadenten det drejer sig om film, tv, computerspil eller andre udtryksgenrer. Alt fra den Amstrad CPC som jeg voksede op med, over Civilization II, som jeg har dyrket intensivt i løbet af min studietid og skabt flere scenarier til, til min første film Insidious Suggestion.

Yndlingscitater

Her finder du nogle af mine favorit-citater :

The internet has come along, and it has woken us up. It's an extraordinary opportunity for engaged action, cultural, political, commercial... all of it.

Lawrence Lessig : You've_Woken_Up!


Tv-selskaberne må i gang med at ændre den gamle model med store, dyre tv-produktioner og kopibeskyttelse og gå nye kreative veje. Hvorfor åbner tv-selskaberne ikke deres arkiver til fri afbenyttelse for borgerne og giver dem fri ret til at se, kopiere og mikse gamle tv-programmer over internettet?

Yochai Benkler i Politiken (via Henrik Moltkes blog)


YOU DON'T JUST SELL THAT PRODUCT! You use it to sell something else that is scarce.

TechDirts Mike Masnick om at konkurrere med gratis


Personal tools