Bruger:Morten Blaabjerg

Fra NotatWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Velkommen til min brugerside!

Morten B.jpg

Mit navn er Morten Blaabjerg, og jeg er administrator af NotatWiki. På denne side finder du links til sider om mange af mine interesse- og aktivitetsområder.

Læs mere : Morten Blaabjerg - CV
Kontakt : Kommentarside - Email
Se også : Mine YouTube Favoritter

Hvad er jeg god til?

Hvad er jeg god til? Hvad gør mig glad? Og måske især, hvordan kan jeg gøre en forskel i verden?? Kan de ting kombineres? I så fald hvordan? Udforskningen af spørgsmål som disse har fra tid til anden bragt min tilværelse i forskellige retninger, og det har altid været vanskeligt for mig at kombinere dem til een retning - selvom jeg ofte har tænkt over, om det var muligt, ønskeligt eller et indbildt behov. Det har meget at gøre med tid og prioritering af tid, hvad jeg og vi bruger tiden til. Tanker i retning af, hvad skal jeg beskæftige mig med på fuld tid, hvad er mit arbejde, min hovedinteresse - og hvad er mere mine hobbies, interesser der kan få tildelt småbidder af den tid der er tilovers? Det er mere og mere blevet et irrelevant spørgsmål, især efterhånden som mine interesser (ihvertfald i lange perioder) har bredt sig ud over al min arbejdstid.

For knapt to måneder siden blev jeg far for første gang, til en yndig lille pige, som skal hedde Alma. Og hun fylder meget, på alle mulige måder, men også tidsmæssigt i mit liv. Der er allerede gået to måneder og hun vokser bare med eksplosiv hast, hygger sig og har det bare rigtig godt. Jeg ville ikke blive overrasket hvis jeg pludselig opdagede, at hun stod og skulle tage studentereksamen, inden jeg fik set mig om. Det gør det på den ene side endnu mere aktuelt at tænke over, hvordan jeg bruger tiden - på den anden side måske endda også mere ligegyldigt? Tiden forsvinder jo blot - og vi nyder den imens, så er det ikke en god deal? Jo, på den ene side. Min gamle ven Max Stirner mente, at når vi fortærede verden, så 'glemmer vi os selv'. Vi kender det allesammen, man er optaget af det fedeste computerspil, det mest interessante problem, den mest inspirerende samtale - eller for den sags skyld, det mest romantiske eller liderlige øjeblik - og med eet, har man fortabet sig selv, glemt sig selv i øjeblikket, mistet tiden og selvfølelsen, fordi man var i noget andet. Det er det fede. Det er der det rykker.

Så spørgsmålet er hvor jeg oftest har den oplevelse? For jeg tror jeg er på sporet af det. Det skyldes bl.a. internettet og wikier, og det at arbejde med (og eksperimentere med) et interaktivt medie over så lang tid som jeg har gjort med nærværende website, og det at falde over så mange usædvanlige perspektiver på alverdens emner, som man kun kan hvis man ofte anvender og 'surfer' på internettet. Det jeg er god til er, i al beskedenhed, at skabe universer. Fra mine LEGO og Playmobil-universer, over diverse film, tegneserier, noveller og rollespil - til wikier, begrebsuniverser, historiebøger og computerspil. Det er det der morer mig, det er der jeg har det rigtig sjovt. Formen er mindre væsentlig. Egentlig passer det ikke, for form er en ekstremt vigtig del af et univers, den kan ikke uden videre skilles fra et materiale ;-) - men med de digitale medier er der meget, der bliver meget mere plastisk, end det har været.

Når det først begynder at gå op for een, at World Wide Web jo blot er et sæt forestillinger om, hvad man kan bruge internet til (og et ganske udmærket eet, mener jeg), men langtfra det eneste, åbner der sig en hel verden af muligheder - fra fildeling via bittorrent til MMORPGs, YouTube og PopCap Games. Det er sjovt i sig selv at lege med. Der er masser af problemer også, især af økonomisk karakter - men det skal være en sjov oplevelse at finde interessante og anvendelige løsninger på dem.

Jeg har det seneste år arbejdet en del på et nyt projekt, alene og i samarbejde med mange gode samarbejdspartnere og rådgivere, udviklet igennem mange frugtbare samtaler og møder. Og jeg indser mere og mere, at vi knapt nok er begyndt. Vi er begyndt at formulere problemet - og vi har en vision om hvordan vi gerne vil løse det. Projektet hedder Kaplak, og startede oprindeligt som Crewscut.coms 'andet og tredie ben' dvs. en p2p distributionsmodel, samt en betalingsmodel. Efterhånden som Kaplak har taget sin spæde begyndelse, har det imidlertid ændret så meget karakter, at jeg fandt det værd at gøre det til et helt nyt projekt - men eet som bl.a. nichewebsites som Crewscut.com vil kunne anvende.

Jeg kommer til at skrive meget mere om Kaplak. Men når jeg bringer det op her, er det fordi det giver de overvejelser jeg indledte med et nyt perspektiv. Forestil dig, at du kunne leve af den indtægt du fik ved at lade din bittorrent-klient stå åben natten over, dvs. ved blot at tænde din computer. Forestil dig, at du kunne koncentrere dig om at producere dine film, skrive dine romaner, indspille dine radioshows - om burhøns, Uzbekiske gedehyrder eller hvalrossang, og samtidig oppebære en udmærket indtægt. Folk ville tro, at du var tosset? Udmærket, men det ville give dig noget at tænke over, ikke sandt? Over, hvad du helst vil bruge din tid på? Forudsat at du kunne skabe kontakt til de mennesker på den anden side af kloden, der efterspurgte lige præcis dine evner, din viden og dine udtryk - uafhængigt af hvad vi er opdraget til at betragte som "smalle", unyttige og uøkonomiske sysler.

Det er mærkeligt, og har altid været mærkeligt for mig, at der siden min skoletid syntes at skulle være et misforhold imellem hvad jeg syntes var fedt, og hvad der blev belønnet økonomisk i det her samfund. Indenfor de seneste år - eller rettere, siden jeg først begyndte at beskæftige mig med public domain-software i min første virksomhed Hard Joy PD, er det begyndt at gå op for mig, at mange af de antagelser og konstruktioner, som det misforhold hidtil har været baseret på, kan ændres til noget andet og meget mere interessant, for en hel del mennesker, på grund af computere og internettet. Det har rigtig meget at gøre med tid, og hvordan nettet transcenderer tiden. Det sker for såvidt allerede, for fulde gardiner, og det er kun lige begyndt. Det er det vi vil hjælpe vore kunder med i Kaplak. Og det er så kun den korte version.

Det anvender jeg Crewscut.com til

Jeg anvender personligt Crewscut.com til flere formål, hvorfor mine indlæg ofte breder sig over mange forskellige sammenhænge :

  • Specialenoter. Jeg har netop lagt sidste hånd på mit speciale om Maxim maskingeværets logistik i det koloniale Afrika, og det er blevet til et usædvanligt stykke historie om mødet imellem industriel teknologi og den ny imperialisme. I wikien udbygger jeg sider om kolonialhistoriske nøglebegreber, teknologier, litteratur og om historiske personer der i eet eller andet omfang relaterer sig til mit emne — samt en hel del sætten Virilios tanker om tid, teknologi og hastighed ind i en *konkret* historisk kontekst. Specialet er nu i sin *nær færdige* form lagt op under titlen Uhyret der sagde puh! puh!, i både Open Office- og PDF-format.
  • Digitale medier. Jeg bruger wikien til at afdække sammenhænge indenfor alt hvad der sker med internettet og især dets sociale muligheder, fildelingsteknologier, wikier og de konflikter der knytter sig til det nye medielandskab, eksempelvis hele striden om ophavsret. Jeg har en stor erhvervsinteresse i at udforske hele dette felt, hvilket gerne skulle udmønte sig i, at jeg starter som selvstændig inden årets udgang med en digitial distributionsmodel, der henvender sig til kulturelle nicheproducenter.
  • Min kultur. Information om egne og beslægtede kulturelle udtryk og projekter, og om de folk og de projekter, som de står i forbindelse med, hvadenten det drejer sig om film, tv, computerspil eller andre udtryksgenrer. Alt fra den Amstrad CPC som jeg voksede op med, over Civilization II, som jeg har dyrket intensivt i løbet af min studietid og skabt flere scenarier til, til min første film Insidious Suggestion og alt hvad der siden fulgte.

Kulturel freelancer

Jeg arbejder som freelancer i forbindelse med medieproduktioner og kulturelle projekter; hovedsagligt indenfor produktion af film/tv, teater og web.

Hvis du vil ha' Blaabjerg'ske fingeraftryk på dit projekt, så læs nærmere om mulighederne her.


Foredrag

Jeg tilbyder en række foredrag for skoler, foreninger og virksomheder, indenfor emner, som jeg har beskæftiget mig indgående med - og som har en særlig plads i mit hjerte.


Aktuelle projekter

Indenfor rammerne af Crews Cut Production søger jeg at realisere mine egne idéer til film og tv-produktioner.

Sofie Krog, på vej til Polen

Se også siderne for mine tidligere projekter Drengen og Englen (1999), Mordet på Knud den Hellige (2001) og den berygtede Insidious Suggestion (1996).


Artikler og akademiske arbejder

Du kan finde en *foreløbig* oversigt over mine skriftlige udgydelser på denne side.

Følg også arbejdet på mit speciale ved Syddansk Universitet.


Politisk arbejde

Radikalt Logo.gif

Siden januar 2005 har jeg været medlem af Odense Radikale Venstre. Der er behov for et systemskifte i Danmark, og jeg vil gerne bidrage til, at det kan finde sted.

Få et nærmere indblik i hvor jeg befinder mig politisk, i min politiske profil.


Personal tools