Digital Versatile Disc (DVD)

Fra NotatWiki
(Henvist fra DVD)
Skift til: Navigation, Søgning

DVD står for Digital Versatile Disc eller Digital Video Disc, og er et idag udbredt medie til digital lagring og afspilning af video. DVD-formatet er imidlertid ikke blot eet format, men dækker over en række formater - og en række forskellige standarder.

Skrivbare DVD-formater

På et kassettebånd eller et videobånd finder lagringen af lyd eller 'data' sted ved hjælp af en elektrisk/magnetisk ladning af et bånd. Data der lagres digitalt på en DVD-skive, brændes eller støbes fysisk ind i DVD'ens overflade, kun beskyttet af en tynd beskyttelseshinde.

DVDR står for DVD Recordable og DVDRW for DVD ReWriteable. En almindelig skrivbar DVD-skive kan indeholde op til 2 timers komprimeret DVD-video i god kvalitet, inklusive adskillige lydspor i en række mulige formater, herunder stereo, Dolby Digital eller DTS. Hertil kommer avancerede navigations-menuer, undertekster og stillbilleder, som kan afvikles på de fleste DVD-afspillere og computer DVD-roms.

Forringes kvaliteten af video-materialet, ved at anvende lave bitrates og lav opløsning, er det muligt at lagre adskillige timers video på en skrivbar DVD.

Yderligere information

Personal tools