NotatWiki:Velkommen

Fra NotatWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Indholdsfortegnelse

Velkommen

Velkommen til NotatWiki!

Idéen bag NotatWiki er enkel og praktisk. Istedet for at have alskens papirlapper liggende i bunker på dit skrivebord, hvor du alligevel aldrig kan finde de informationer du leder efter, kan du lægge informationerne ind i wikien, hvor de med eet bliver søgbare (f.eks. via Google), kan organiseres f.eks. med tags, og deles med andre - der kan bruge dem og bygge videre på dem.

Slip af med papirlapper og skriblerier, som du alligevel aldrig kan finde, ved at begynde at tilføje dine notater med det samme.

Hvordan fungerer NotatWiki?

NotatWiki udvikler sig ved knopskydning, ved at wikiens brugere tilføjer informationer i tekst og billeder. Det kan f.eks. være notater og fragmenter af informationer som man gerne 'vil slippe af med', dvs. som man egentlig ellers ville have arkiveret eller kasseret, men alligevel et eller andet sted gerne vil bevare for eftertiden eller dele med andre. I NotatWiki kan informationer på gamle papirlapper og harddiske finde et online hvilested, hvor de kan tilgås af enhver, fra et hvilket som helst digital apparat der er forbundet til internettet og kan køre en browser. Og hvem ved, måske bliver de en dag fundet frem af andre, der kan bruge dem til noget?

Men wikiens brugere kan ikke blot redigere 'egne' notater. NotatWiki er en wiki, hvilket betyder, at alle kan redigere informationerne.

Dette gør det muligt at skabe en levende informationsmængde, som opbygges og vedligeholdes i fællesskab af wikiens brugere. Informationer i wikien kan 'overlappe' og gøre brug af fælles ressourcer. Er et notat om et emne først oprettet, kan alle notater der refererer til det pågældende emne, linkes op til denne side, uden at informationerne unødigt skal gentages.

Når man surfer rundt i NotatWiki, vil man opleve tegn på stor jomfruelighed. En wiki har mange kun delvist påbegyndte og uafsluttede ender. Mange sider er endnu slet ikke oprettede. Dette er helt normalt. En wiki er en proces, altid under udarbejdelse, aldrig færdig. NotatWiki forsøger ikke at skjule sin egen tilblivelsesproces, den er i allerhøjeste grad selv en proces! Der bliver løbende foretaget rettelser og tilføjelser til wikiens indhold og struktur.

Hvis dette lyder meget anderledes end noget, du er vant til, så fortvivl ikke. Lad dig ikke intimidere af de mange ord. Det er i virkeligheden ganske enkelt at komme igang med at bruge en wiki.

Du kan anvende NotatWiki til at...

  • Surfe, søge og finde en mængde forskellig information om alt imellem himmel og jord.
  • Læse og redigere notater i wikien : fra fragmentariske brudstykker og bullet-points til helt igennem præsentable og læseværdige tekster, og en hel del ønskede, endnu ikke oprettede notater.
  • Udvikle idéer, projekter, artikler, guides og andre tekster i et kollaborativt, online miljø.
  • Medvirke til at udvide den del af informationslandskabet, som frit kan deles og kopieres.
  • Tage del i alt det sjove. Bidrage med dine notater og din viden - og medvirke til at opbygge, udvikle og præge wikien, som var den et byggesæt af legoklodser.

Som oprettet bruger kan du desuden...

Få fuld adgang til wikiens brugerfunktioner :

  • Flytte (omdøbe) notater
  • Bogmærke notater og få tilsendt email, når dine bogmærkede notater ændres
  • Uploade billeder og andre filer
  • Præsentere dig selv overfor verden og wikiens andre brugere, og linke til dit eget website fra din brugerside
  • Udveksle kommentarer og emails med andre brugere

Prøv selv! Besøg og rediger vores Testområde, hvis du vil prøve hvor let det er.

God fornøjelse!

Yderligere information

Personal tools