Wikipedia

Fra NotatWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Logo for Wikipedia

Wikipedia, online opslagsværk, der redigeres af brugerne selv. Wikipedia er formodentlig den indtil nu største wiki, med adskillige tusinde aktive brugere verden over. Wiki'en drives af en non-profit fond, Wikimedia Foundation, som driver en række wiki'er baseret på samme software, MediaWiki.

Wikipedia blev grundlagt af Jimmy Wales og Larry Sanger i januar 2001, som en udløber af online opslagsværket Nupedia, der var redigeret af en bred skare af forskere, på traditionel vis. Formålet med Wikipedia var i begyndelsen at fungere som en platform til at udarbejde skitser til artikler, før senere formel optagelse i Nupedia. Wikipedia voksede sig dog hurtigt større, og skubbede Nupedia ud på et sidespor.

Den engelsksprogede udgave af Wikipedia havde 4. september 2006 ikke færre end 2.150.708 brugere, som tilsammen havde skrevet 1.364.908 artikler. Wikipedia havde i november 2007 samlet godt og vel ialt 9,1 millioner artikler på 252 sprog, hvoraf 2 millioner på dette tidspunkt findes i den engelsksprogede udgave.

Nøglepersoner

Yderligere information

Personal tools