World Wide Web

Fra NotatWiki
Skift til: Navigation, Søgning

World Wide Web eller blot 'www', er et netværkinternettet, hvorpå der kan søges og findes information ('websider') ved hjælp af en særlig protokol, HyperText Transfer Protocol (HTTP). HTTP simplificerede processen med at skrive og finde adresser på computere koblet på internettet, og opsporede automatisk den angivne adresse og fortolkede samtidig det fundne dokument til visning.

De fundne websider fortolkes ved hjælp af HyperText Markup Language (HTML), som overfor modtager-computeren angiver, hvordan den fundne side skal vises, og vigtigst, tillader hyperlinks imellem websider på nettet. De fleste websider består af HTML, men kan også helt eller delvist være bygget op i PHP, Flash, Javascript m.v.

Baggrund

Konceptet for World Wide Web blev udviklet i 1989 af Tim Berners-Lee og videnskabsfolk ved CERN i Genéve, det europæiske center for højenergi-fysik, som var interesserede i at gøre det lettere at finde forsknings-dokumentation.

Et år senere havde Berners-Lee udviklet et 'browser/editor' program, og opfundet navnet World Wide Web, som et navn for dette program. Programmet blev frigivet til fri benyttelse via et FTP site. Indenfor få år udvikledes forbedrede 'browsere', og et standardiseret HTML, der vigtigst gjorde det nemt at indbygge interaktive hyperlinks imellem websider, som nemt kunne 'besøges' ved et museklik.

Een af de vigtigste hjørnestene i webbets funktionalitet var lagt.

Yderligere information

Personal tools